home
METEO INFO
Vorige
BELGIË - VANDAAG/MORGEN

Samengevat weerbericht

Vanavond en vannacht droog en bewolkt met opklaringen en vorming van rijmplekken. Minima van -2 tot -8 graden.

Morgen overdag droog met opklaringen en maxima van -1 tot +2 graden. 's Avonds en 's nachts eerst smeltende sneeuw of tijdelijk aanvriezende regen, later regen.

Zondag zachter en overwegend droog in Vlaanderen, grijs in de Ardennen. Maxima van 2 tot 8 graden.

Volgende week nu en dan regen of buien met maxima rond 8 graden.

Voorspellingen voor vanavond, volgende nacht en morgen zaterdag

Vanavond en vannacht blijft het droog met lage wolkenvelden en enkele opklaringen. Het koelt af tussen -2 en -8 graden en het is opnieuw uitkijken voor rijmplekken. De wind waait zwak uit oostelijke of veranderlijke richtingen. Tegen het einde van de nacht draait hij naar het zuidoosten.


Zaterdag blijft het overdag droog met eerst veel lage wolken en later opklaringen en wolkenvelden. Naar de avond toe neemt de bewolking in het westen toe en kunnen daar eventueel wat vlokjes sneeuw vallen. Het is nog altijd koud met maxima van -1 graad in de Ardennen en +1 of +2 graden in Vlaanderen. De zuidoostenwind is eerst zwak tot matig en trekt in de loop van de dag aan.Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt een storing van west naar oost over het land met eerst (smeltende) sneeuw of tijdelijk zelfs aanvriezende regen, later overgaand in regen. In de Ardennen valt er waarschijnlijk eerst sneeuw, later aanvriezende regen. De minima worden 's avonds bereikt en liggen tussen -4 graden in de Hoge Venen en 0 graden in Vlaanderen. Later in de nacht wordt het zachter en worden de temperaturen op de meeste plaatsen positief. In de Ardennen blijft het waarschijnlijk nog vriezen tot de ochtend. De wind wordt matig tot tijdelijk vrij krachtig uit zuid tot zuidoost met rukwinden tot 50 à 60 km/h.

Algemene luchtgesteldheid

Een hogedrukgebied boven Scandinavië en het westen van Rusland bepaalt ons weer en voert met een oostelijke tot zuidoostelijke stroming koude en stabiele lucht aan over ons land. In de onderste luchtlagen zit echter vrij veel vocht gevangen wat aanleiding geeft tot lage bewolking. Zaterdag verliest het hoog geleidelijk zijn grip op ons weer en nadert een Atlantische storing vanaf het westen die zachtere maritieme lucht voorafgaat. Zaterdagavond en in de nacht naar zondag trekt de storing van west naar oost over het land.


update van vrijdag 22:01