home
METEO INFO
Vorige
VERWACHTINGEN
KNMI: vandaag/morgen - kaart De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 06 juni 2020 om 23.48 uur.

Enkele buien, mogelijk met onweer. Maandag wolkenvelden

Het is half tot zwaar bewolkt. Vooral in de kustprovincies komen buien voor, soms ook met onweer. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig. In de loop van de nacht wordt de wind westelijk en neemt af naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer.

Overdag is het tamelijk bewolkt en komen er vooral in het noorden en midden buien voor. Hierbij is vooral in het noorden nog steeds onweer mogelijk. In de middag neemt de buiigheid langzaam af en breekt de zon soms door. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het Waddengebied tot 19°C in het zuidoosten. De westenwind is matig, in het kustgebied (vrij) krachtig. In de avond neemt de wind met name in het noordelijk kustgebied af.

In de nacht naar maandag drijft er van het westen uit meer bewolking binnen waaruit af en toe lichte regen kan vallen. In het noorden van het land kan een mistbank ontstaan als het opklaart. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C, in opklaringen kan het in het noorden afkoelen naar ca. 5°C. De wind wordt zwak en komt uit uiteenlopende richtingen.

Maandag overdag zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit lokaal nog wat regen kan vallen. In het zuidoosten is nog een lichte bui mogelijk. Soms schijnt de zon ook. De temperatuur varieert van 14°C in het Waddengebied tot 18°C in het oosten en zuidoosten. De wind is aanvankelijk nog zwak en veranderlijk en wordt in de loop van de dag overal noordelijk en matig van kracht. (Bron: KNMI)

Belgiƫ Duitsland Frankrijk Europa