home
METEO INFO
Vorige
VERWACHTINGEN
KNMI: vandaag/morgen - kaart De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 19 februari 2019 om 01.25 uur.

Vannacht enige tijd lichte regen, daarna overwegend droog en af en toe zon.

Een zone met bewolking en lichte regen trekt gedurende de nacht oostwaarts over het land. Aan het einde van de nacht klaart het in het westen op. De minimumtemperatuur ligt omstreeks 6°C. De wind is zuidwest tot west en zwak tot matig. In de loop van de nacht neemt de wind aan zee toe naar vrij krachtig.

Overdag zijn er aan de westkust zonnige perioden. Landinwaarts overheerst de bewolking en schijnt de zon slechts af en toe. Met name in het noorden kan er een lichte bui voorkomen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De middagtemperatuur ligt tussen 8°C in het Waddengebied en ongeveer 11°C in het zuidoosten. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige wind uit west tot zuidwest.

In de nacht naar woensdag komen er naast brede opklaringen ook wolkenvelden voor. Het blijft droog. De minimumtemperatuur varieert van 3°C in het zuidoosten tot 6°C in het noordwesten van het land. De wind is matig en komt uit het zuidwesten.

Woensdag overdag komen er wolkenvelden voor waaruit in het Waddengebied zeer lokaal wat lichte regen kan vallen. Vooral in het midden en zuiden van het land schijnt de zon ook geregeld. De temperatuur loopt op naar ongeveer 9°C in het Waddengebied en 12°C in het zuidoosten van het land. De wind is zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Belgiƫ Duitsland Frankrijk Europa